Nunchakutrening for junior

Nunchaku

Fra 8 år
Som eneste klubb i Norge tilbyr Nintai nunchakuklubb trening i kampsporten nunchaku-do. Treningen er variert, dynamisk og morsom. I tillegg til å bli sterkere vil du få bedre koordinasjon. Medlemmer i Hwa Rang Holmen kan trene nunchaku i tillegg til taekwondo kostnadsfritt.

Hva er nunchaku?

Nunchaku er et våpen som stammer fra Okinawa i Japan. En nunchaku består av to pinner med et tau i mellom og er kanskje mest kjent fra filmer med Ninja Turtles og Jackie Chan. På 80-tallet utviklet en gruppe nederlendere en nunchaku av hard skumgummi som gjorde det mulig for to utøvere å gå kamp mot hverandre uten å bli skadet. Det er disse nunchakuene vi bruker i vår trening.

Nunchaku for barn

Barn kan trene nunchaku hos oss fra de fyller åtte år. Barna lærer tålmodighet og konsentrasjon da begge deler må til for å mestre denne kampsporten. Samtidig holdes motivasjonen oppe ved at barna får klistremerker når de tilegner seg en ny ferdighet. Når de har samlet nok klistremerker kan de gå opp til gradering.

Nunchaku for ungdom og voksne

Det er ingen øvre aldersgrense for å trene nunchaku og vi har elever i alle aldre. Nunchaku er god trening for skuldre og armer, og en fin måte å få ristet litt løs etter en lang dag på kontoret.

Kamp

Hver mandag er det kamptrening. Da øver vi på å bevege nunchakuen raskt uten å bomme, ulike driller og kamp mot en motstander. Når vi går kamp har vi på hjelm med gitter og susp for guttene. Siden nunchakuene er laget av skumgummi er det få skader i nunchaku, men et blåmerke i ny og ne må man regne med.

Kata

I kata gjelder det å gå en fastsatt serie med teknikker etter hverandre uten å gjøre feil. Her øver man presisjon og koordinasjon.

Freestyle

Målet i freestyle er å sette sammen teknikker og triks til en underholdende og imponerende oppvisning. En god freestyle krever god utstråling, koordinasjon og rytme.