Gruppebilde for junior etter gradering med nye belter og diplomer

Junior

Taekwondo for barn fra 9 til 12 år
På juniorpartiet begynner taekwondotreningen med en kombinasjon av forskjellige leker og tøyinger. Videre øver barna gjerne på enkle selvforsvarsteknikker, slag og spark. Barna lærer høflighet, respekt for andre og å stole på seg selv. Selvtilliten styrkes og de vil etter hvert klare å stå foran en forsamling og vise hva de er gode for. Gjennom treningen vil barna også komme i bedre fysisk form. Har du spørsmål eller ønsker å avtale en gratis prøvetime? Fyll ut dette skjemaet så tar vi kontakt!

Hvordan utvikler barna seg når de trener kampsport?

Mange foreldre har sett at barna har blitt roligere og flinkere både hjemme og på skolen eller i barnahagen etter at de har trent taekwondo en stund. Mange blir flinkere til å konsentrere seg og forbedret selvtillit gjør at de blir tryggere på seg selv, og dermed mindre utsatt for erting fra andre.

Motiverende treningsopplegg

I likhet med andre kampsporter som karate og judo har også taekwondo et beltesystem med graderinger og et pensum som barna følger. Hwa Rang junior følger et pensum som er spesielt tilpasset denne aldersgruppen. Barna graderer til nytt belte tre ganger i året. Mellom hver gradering får barna to ferdighetsmerker og vi arrangerer en konkurranse hvor alle får medalje. Alt dette bidrar til å gi barna følelse av mestring noe som er viktig for selvtilliten.

Konflikthåndtering

Siden barna lærer hvordan de kan sparke og slå er konflikthåndtering et viktig tema på treningene. Vi prater om at man ikke må bruke taekwondo utenfor treningssalen og hvordan man håndterer konflikter. Barna får beskjed om at de ikke får bruke taekwondo for å «vise seg» ovenfor kamerater og venner. Det er bedre å ta vennene med på trening, slik at de selv kan se hva taekwondo går ut på.

Trening for foreldre og barn

Utenfor treningssalene våre er det et fint område hvor foreldre kan sitte og følge med på treningen gjennom store vinduer. Men blir du lei av å sitte å se på er det ingenting i veien for å hive seg med på treningen. Vi har flere medlemmer som startet sin taekwondokarriere med å trene sammen med barna sine på barnepartiene.

Gratis prøvetime

Er du usikker på om taekwondo passer for ditt barn? Det er gratis å komme på prøvetime hos oss. Vi har også en to ukers prøveperiode for 400 kroner hvor man får drakt og belte og det er ingen bindingstid på medlemskapet. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller vil avtale prøvetime.